Szaunázás és szaunafajták

Szaunázni szeretne, de nem tudja, hogy mi alapján válasszon szaunát? Ezen a felületen a különböző szauna fajták rendszeres használatának hatásait ismertetjük. A szaunázás hatása függ attól, hogy milyen típusú szaunát használ.

Az infraszauna hatásai

SzaunázásAz infraszauna rendszeres alkalmazása méregtelenítő folyamatot indít be a szervezetben, fokozódik a salaktalanítás, így a narancsbőr kezelésére is jótékony hatással van.

Az infraszauna használata által megerősödik az immunrendszer, valamint javul a szervezet ellenálló képessége, a vérkeringés fokozódik, az anyagcsere élénkül. Mindezek mellett támogatja a szervezet regenerálódási folyamatait és felgyorsíthatja a gyógyulást. Relaxáló hatása következtében csökkenti a mindennapi stresszt, enyhíti a fáradtság érzetét és javítja a közérzetet.

A rohanó hétköznapokban tökéletes kikapcsolódási lehetőséget biztosít, hiszen elegendő akár 20-25 percet eltölteni az infraszaunában.

Az infraszauna kabin különböző felszereléssel bővíthető: hangszórókkal, színes világítás beépítésével fokozható az élmény. A hő-,fény- és színterápiának köszönhetően garantált a lelki és testi feltöltődés egyaránt.

A finn szauna hatásai

A forró környezet hatására a test belső hőmérséklete emelkedik, ami a szervezet védekező–, hűtő mechanizmusát váltja ki, így beindul az izzadás. Azért, hogy az izzadságot a bőr mirigyei ki tudják választani, a bőr hajszálerei kitágulnak, ezáltal a bőrbe jutó vér percenkénti mennyisége, megnövekszik.

A bőr és az alatta lévő rétegek vérbősége által több lerakódás kerül az vér- és a nyirokkeringésbe, így az intenzív izzadásnak köszönhetően a szervezetben méregtelenítő folyamatok játszódnak le. A szauna használata utáni hűtő-fürdő, vagy váltott vizes zuhanyzás segít megelőzni az érelmeszesedést, hiszen a kitágult érhálózat falára tapadt lerakódás a hideg víz ér-összehúzó hatására leválik és a véráramba kerülve feloldódik és kiürül a szervezetből.

Testünk felmelegedése során fokozódik a vérellátás és az anyagcsere, illetve felgyorsul a kiválasztás.

A magas hőmérséklet nyugtató hatást fejt ki az idegrendszerre, amelynek következtében teljes relaxáció valósul meg.

A gőzkabin hatásai

SzaunázásA bőr pórusai 40-50 Celsius fokon a gőz hatására kitágulnak a gőzkabinban, majd a sűrű levegő kitisztítja, ápolja és regenerálja a hámszöveteket.

A gőzkabin által biztosított forró levegő fokozza a faggyúmirigyek elválasztásának folyamatát, élénkíti a vérkeringést, az izmok ellazulnak, a légutak nyálkahártyájának hurutja oldódik. A tüdő és a légutak a meleg hatására kitisztulnak, így a tüdő légzőkapacitása is javul. A gőzkabinban a gőzfürdőzés alkalmával rövid idő alatt erős izzadás lép fel.

A gőzkabinban való relaxálás az izmok ellazulása mellett kiválóan alkalmas a bőr felpuhítására, így az elhalt hámsejtek leválnak, aminek következtében a bőr megújul, revitalizálódik. A felpuhult és kitágult bőr pólusain keresztül könnyebben távoznak a salakanyagok. Bőrünk megtisztulásán túl, szervezetünk regenerálódik.

Belélegezve a gőz hatása megegyezik a klasszikus régi inhalációs módszerrel. Kiválóan alkalmazható a megfázásos betegségekből való felépülés megtámogatására, valamint csökkenti ezek tüneteit (köhögés, rekedtség, hörghurut, torokfájás, felső légúti hurut, orr, arc és homloküreg gyulladások, nátha). Megelőzésre is kiválóan alkalmas a gőzkabin rendszeres használta, csökkenthetjük vele az átmeneti időszakok hőmérséklet változásaiból adódó meghűléseket.

A sókabin hatásai

A sókabinok a természetes sóbarlangokban tapasztalható gyógyító hatással bírnak. A helyiségben elhelyezett telített sóoldat képes a sóbarlangok sós tengeri levegőjének mesterséges előállítására, amely jót tesz a légzőszerveknek. Az oldat kipárolgása akár 70-80%-os relatív páratartalmat is létrehozhat, amely eltünteti a levegőből a port, a füstöt és a növényi polleneket. Különösen ajánlott a légzőszervi betegségben szenvedők számára.

Kérj tőlünk árajánlatot!

Az árajánlat megküldése telefonos egyeztetést követően, legkésőbb 4 munkanapon belül megtörténik.

Neved (kötelező)

Email címed (kötelező)

Telefonszámod (kötelező)

Tárgy (kérünk, írd meg, hogy melyik termékünk érdekel)

Csatolt fájl (kérünk, hogy gőzkabin ajánlatkérése esetén, küldj nekünk alaprajzot!)

Üzenet