Szaunafajták

Finn szauna

Finn szaunaA finn szauna működési elve

A finn szaunában optimális működés esetén a 70-100 Celsius fokot is eléri a levegő hőmérséklete, amelyet a szauna kályha biztosít. A forró levegő hatására az ember testhőmérséklete emelkedik, bőre felmelegszik, és izzadni kezd. A páratartalom általában 9 százalék (100 Celsius fokon) és 22 százalék (75 Celsius fokon) körül mozog. (Optimális működés esetén a száraz, közel 90 C fokra történő felfűtéskor a műszer 12 százalékos relatív páratartalmat mutat másfél óra elteltével.)

A finn szauna használata

A finn szauna használata során érdemes 10-15 percekre beülni vagy befeküdni a kabinba. Használat előtt érdemes lezuhanyozni, zuhanyzás után szárazra törülközni. Célszerű ruha nélkül, esetleg fürdőlepedővel, törülközővel szaunázni. Fontos, hogy betegen nem szabad használni a kabint! Betegségek megelőzésére azonban célszerű szaunázni, ugyanis erősíti az immunrendszer-erősítő hatása van. Szaunázás előtt minden ékszert vegyünk le magunkról, az esetleges égési sérülések elkerülése végett. Közvetlenül a szaunázás előtt nem célszerű enni, de éhgyomorral se üljünk be a kabinba, optimális esetben legalább másfél-két óra teljen el az étkezés és a szaunázás között. Szaunázás után célszerű a nagy mennyiségű folyadékbevitel. Szaunázás előtt kerülni kell az alkoholfogyasztást.

Szaunafelöntés: Amennyiben nem elektromos kályháról van szó, a finn szaunában a magas páratartalom a forró kövekre locsolt vízzel érhető el, ez ennek a szaunatípusnak a jellegzetessége. A különböző illóolajok még intenzívebbé tudják tenni az élményt. A megnövekedett pára- és iontartalmú levegő nyugtatóan hat az idegrendszerre.

A finn szaunakabinok javasolt berendezése és ártáblázata ide kattintva érhető el.

Infraszauna

Infraszauna

Az infraszauna működési elve

Az infraszauna hatását az infravörös sugaraknak köszönhetően fejti ki, amelyet az elektromos fűtőszálak biztosítják. A kibocsátott hullámok áthatolnak a legfelső bőrrétegeken, és mélyebben, a bőr alatt fejtik ki hatásukat; hőenergiává átalakulva szétáramlanak a szövetek belsejében. Az infraszauna legnagyobb előnye, hogy nem csak a bőr felületén hat, de a test belső hőjét is növeli. A finn szaunánál alacsonyabb hőmérsékleten működik, körülbelül 40-60 Celsius fokon.

Az infraszauna használata

Az infraszauna egyszerűen, elektromos csatlakozással üzembe helyezhető. A kívánt hőmérséklet és a szaunázás időtartama beállítható a kabin vezérlőfelületén. A bekapcsolást követően 15 perc alatt képes elérni a szükséges hőmérsékletet. 40 Celsius fok elérése után már lehet használni a kabint. Szaunázás után fogyasszon folyadékot! Az infraszauna használata előtt nem szükséges lezuhanyoznia. A szaunázás utáni váltózuhany (hideg- és melegvíz váltogatása) fokozza a vérkeringést és ezáltal a szervezet méregtelenítő hatását.

Az infraszauna kabinok javasolt berendezése és ártáblázata az alábbi linken érhető el: http://budapestszauna.hu/szauna-arak/tovabbi-szauna-arak/

Gőzkabin

GőzkabinA gőzkabin működési elve
A használata során 35-40 °C hőmérsékletű, magas vízgőztartalmú közegben gőzfürdőzünk. A forró gőz hatására felpezsdül a vérkeringés, kitágulnak és kitisztulnak a bőr pórusai.

A gőzkabin használata
A magas páratartalom és a forró levegő nagy megterhelés a szív és a vérkeringés számára, hiszen a szervezet nem tudja megfelelő mértékben hűteni önmagát, mert a gőzfürdőzés során az izzadság a nem tud elpárologni bőrről.
Ezért a teljesen egészségesek is csak 10-15 percig tartózkodhatnak a kabinban, a betegek pedig az orvos által megállapított feltételek mentén vegyék igénybe. A  a gőzfürdőzés során felhevült testet langyos, majd hűs fürdőben, fokozatosan kell lehűteni, melyet legalább 30 perc pihenés kövessen.

Sókabin

A sókabin hatásai

sókabin

A sókabinok a természetes sóbarlangokban tapasztalható gyógyító hatással bírnak. A helyiségben elhelyezett telített sóoldat képes a sóbarlangok sós tengeri levegőjének mesterséges előállítására, amely jót tesz a légzőszerveknek. Az oldat kipárolgása akár 70-80%-os relatív páratartalmat is létrehozhat, amely eltünteti a levegőből a port, a füstöt és a növényi polleneket. Különösen ajánlott a légzőszervi betegségben szenvedők számára.

Sókabin beépítése előtt szükséges a helyszíni felmérés, illetve az egyeztetés, pontos árajánlatot ezek tekintetében tudunk készíteni.

 

 

A sókabin irányára az alábbi linken érhető el: http://budapestszauna.hu/szauna-arak/tovabbi-szauna-arak/

Aroma szauna

Aroma szaunaAlacsonyabb hőfokon működik, mint a finn szauna: maximum 60 Celsius fokon. A kabinhoz tartozik egy elektromos, távvezérléssel működtethető automata aromaadagoló, amely az illatanyagot pumpálja a szaunába. Ennek az ára bruttó 233 000 Ft.

Ha viszont egy autentikusabb, hagyományosabb megoldást szeretne, ajánljuk a szaunakályha fölé akasztható rézüstöt, amely víz és természetes gyógynövények segítségével biztosítja a finom aromákat. Az üst ára bruttó 60 000 Ft.

Bioszauna

BioszaunaA bioszauna tartozéka egy külső vezérléssel működtethető kombi szaunakályha, amely gőzt fejleszt a kabinban, ezáltal 20-60 százalékos páratartalmat biztosítva. A szaunában a maximum hőmérséklet 50 és 60 Celsius fok közötti. A bioszauna esetében a finn szauna árához hozzáadódik még a kombi kályha ára is, amely bruttó 175 000 forint, illetve a digitális külső vezérlés, amelynek ára bruttó 115 ezer forint. További jótékony hatások érhetők el a fényterápiás, illetve aromaterápiás eszközök beépítésével is.

Kérj tőlünk árajánlatot egyedi szaunákra!

Az árajánlat megküldése telefonos egyeztetést követően, legkésőbb 4 munkanapon belül megtörténik.

Neved (kötelező)

Email címed (kötelező)

Telefonszámod (kötelező)

Tárgy (kérünk, írd meg, hogy melyik termékünk érdekel)

Csatolt fájl (kérünk, hogy gőzkabin ajánlatkérése esetén, küldj nekünk alaprajzot!)

Üzenet

Leave a Comment