Alapanyagok minőségi fafajtákból

Az otthonába épített szauna alapanyagok kiválasztásakor nem csak a minőség játszik fontos szerepet, hanem a fa színe, illata és hővezető képessége is. Hogy segítsünk a döntésben, ezen az oldalon bemutatjuk azokat a minőségi szauna fafajtákat , melyekkel munkáink során dolgozunk.

Csomós lucfenyő lambéria

csomos_lucfenyo

A lucfenyő az egyik leggyakoribb fenyőfajta, melynek felhasználási területe rendkívül széles: a bútoriparban, építőiparban, papírgyártásnál, valamint lambéria- és hajópadlógyártásnál is előszeretettel használják. A szaunaépítésben is ez az egyik legkelendőbb fafajta, hiszen nem csak szép, de az ára is elérhető.
A lucfenyő színe világos, mely szaunázás hatására sötétedik.

Csomómentes erdei fenyő

csomomentes_fenyo

Az erdei fenyő sűrűbb, masszívabb és tartósabb fa a lucfenyőnél, így kültéri szaunák építésére is alkalmas. A szaunagyártásánál gondosan átválogatott első osztályú csomómentes anyagot használunk, mely rendkívül időtálló. A kültéri szaunák esetében a faanyagot ajánlatos felületkezelni, így még inkább ellenáll a természet viszontagságainak.
Az erdei fenyő színe világossárga.

Csomómentes kanadai cédrus

voros_cedrus

A kanadai cédrus közkedvelt alapanyaga az otthoni szaunáknak jellegzetes illata, szép rajzolata és különleges színe miatt. Szépsége mellett kedvező tulajdonságokkal is rendelkezik, hiszen nagyon tartós és nem vetemedik, mely lehetővé teszi, hogy bel- és kültéri szaunák gyártására is alkalmas legyen. Esztétikus külleme otthonunk ékköve lehet.
A kanadai cédrus színe vörös.

Csomómentes rezgőnyárfa

_nyarfa

A rezgőnyárfa Finnországban igen elterjedt fafajta. Csomómentes és alacsony a hővezető képessége, mely tulajdonságok lehetővé teszik, hogy kitűnő legyen a szaunák ülőfelületeinek kialakításához. Más faanyagból készült szaunák esetében is a rezgőnyárfa választása a leginkább ajánlott a padok elkészítéséhez.
A rezgőnyárfa színe világos, ezért az új szauna frissességet és a tisztaság hangulatát árasztja. 

Csomómentes hőkezelő rezgőnyárfa lambéria

hokezelt_nyar

A rezgőnyárfa hőkezelés hatására még kedvezőbbé válnak. A gőzölési eljárás tartósabbá teszi a fát, mivel a hőkezelés során a fa szerkezetéből szinte teljes mértékben eltávozik a víz. A hőkezelt rezgőnyárfa a higiénikusabb alapanyag, hiszen a baktériumok és a különböző gombák a kezelést követően nem támadják meg a fát. Kivételes tulajdonságai miatt a csomómentes hőkezelt rezgőnyárfa négyzetméterára a többihez képest a legmagasabb.

Éger lambéria

_eger

Az égerfa szintén népszerű alapanyaga nem csak a szaunaépítésnek, de a bútorgyártásnak és a hídépítésnek is. Kiemelkedően tartós puha fa, mely könnyen megmunkálható és színe is mutatós, így tökéletes választás lehet egy otthoni szaunához.
Az égerfa színe világos vörös.

 

Meranti

meranti

A Meranti sokoldalúan felhasználható alapanyag, melyet egyaránt alkalmaznak kül- és beltéri felületek kialakításához, ablakok, lépcsők, kerti bútorok és nem utolsó sorban szaunák építéséhez. Jól megmunkálható fa, melynek színárnalata és erezete különleges, íg egyedi dísze lehet minden otthonnak.
A Meranti színe sötétvörös.

 

Abashi

meranti

Az alábbiakban néhány szóban leírjuk, hogy miért ezt a fafajtát használjuk minden szauna és infrakabin belső berendezési tárgyként.

Abachi fa : Trópusi, pontosabban afrikai fafajta.
Leírása: Ennek a fafajtának a legfontosabb tulajdonsága, hogy rossz hővezető, ennél fogva képtelen felvenni a szauna hőmérsékletét. Mivel nem forrósodik fel, lehetővé teszi, hogy a szaunában abashi fából készült padon ülhessünk, vagy fekve pihenhessünk. Nemcsak a pad készül ebből a fontos anyagból, hanem a háttámla, a padok közötti háttámla, a fejtámla és a lábrács, tehát minden olyan szauna berendezés, mely az emberi bőrfelülettel érintkezhet.
Tulajdonságai:

  • rossz hővezető, így kiválóan alkalmas szauna padléc, fejpárna, lábrács készítésére.
  • szálkamentes,
  • csomómentes,
  • extrva könnyű,
  • időálló,
  • hőálló

 

Kérj tőlünk egyedi árajánlatot!

Az árajánlat megküldése telefonos egyeztetést követően, legkésőbb 4 munkanapon belül megtörténik.

Neved (kötelező)

Email címed (kötelező)

Telefonszámod (kötelező)

Tárgy (kérünk, írd meg, hogy melyik termékünk érdekel)

Csatolt fájl (kérünk, hogy gőzkabin ajánlatkérése esetén, küldj nekünk alaprajzot!)

Üzenet