0

szauna budapestMiután megtanultuk, hogy a szauna használata milyen formában helyes szaunázás előtt, illetve szaunázás közben, tudjunk meg többet arról, mihez kezdjünk, ha végeztünk a szaunázással! 

Miután kiléptünk a szaunából

Szaunázás után pihenjünk akár 10-15 percet is, azután langyos, majd egyre hidegebb vízzel zuhanyozzunk le, hogy az összes bőrön maradt salakanyagtól megszabaduljunk. Ne használjunk meleg vizet, mert azzal ismét izzadást idézünk elő. A cél a test hőmérsékletének fokozatos visszaállítása.

Szánjunk időt a pihenésre, semmiképp se kezdjünk azonnal sportolni. A test hosszú megterhelésnek volt kitéve, a testmozgás ilyenkor megerőltető lenne a számára. Az elvesztett folyadék és ásványi anyagok pótlására igyunk ásványvizet vagy cukormentes gyümölcslevet, ha pedig megéheztünk, könnyű ételekkel csillapítsuk éhségünket. A test szaunázás után is folyamatosan regenerálódik, így nem ajánlatos nehéz ételekkel terhelni. Rendkívül ajánlott a masszázs, ugyanis hatékonysága ilyenkor a háromszorosára nő.

Mint látjuk, fontos, hogy odafigyeléssel, gondosan tartsuk be az előírásokat és tanácsokat, mivel ezzel is a saját pihenésünket és megtisztulásunkat fokozzuk. Még ha elsőre kissé bonyolultnak is tűnik ez a „procedúra”, biztosíthatunk róla, hogy minden egyes perce megéri. Ez a befektetett egy-másfél óra olyan élményekkel gazdagíthat minket napról napra, amilyeneket semmilyen más tevékenységgel nem tudunk pótolni.

Ha te is szívesen kipróbálnád otthonodban, hogyan működik egy szauna, kérj tőlünk igényeidnek megfelelő, személyre szabott ajánlatot az alábbi gombra kattintva:

Budapest szauna árajánlat

Leave a Comment